Om

Vilka är vi?

Vi är elever som går vårt sista år av Estetik och media programmet Grafisk design på Malmö Latinskola. Projektledare: Eda Ramsay. Vi andra är; Ella, Ellie, Emil, Erik, Erika, Evelyn, Hilda, Malou, Nelly, Sofia och Selma. Vi går i klassen ES18E.

Hur såg vår arbetsprocess ut?

Med handledning av vår lärare, Lars Berggren, har vi arbetat fram vår kampanj mot Corona-spridningen. Vi har även samarbetat med elever från både 2:an och 3:an i olika delar av projektet. Vi började med att diskutera hur vi skulle gå till väga för att nå fram till folk i vår egen ålder. Vi insåg att det skulle bli svårt då många hade slutat lyssna på alla uppmaningar vid den tidpunkten; det behövdes något nytt. Några av oss gick ut i korridorerna och frågade folk de gick förbi om varför de valde att börja på just Latinskolan, på så sätt kunde vi få reda på sakerna eleverna tyckte var viktigast. Därifrån har vi sedan utvecklat små berättelser om människor som tvingats till distansundervisning, för att visa hur det kan bli ifall vi inte lyssnar på restriktionerna. Vårt huvudsakliga fokus är alltså vad eleverna kommer missa ifall distansundervisningen blir verklighet igen.

Vi har fått hjälp att sprida vår kampanj av elevkårer i Malmö, vår rektor, Malmös stads informationsavdelning och länsstyrelsens krissamordnare. Vill ni också stödja vår kampanj och få synas på vår hemsida eller bara hjälpa till att få ut budskapet? Kontakta: Emilfridh@hotmail.com